Zdobené máslové sušenky
Seznam surovin
Na sušenky:
- cukr krystal 125 gramů
- máslo 125 gramů (změklé)
- vejce 1 kus
- vanilkový extrakt 1 lžička
- mouka pšeničná hladká 125 gramů
- mouka pšeničná hrubá 125 gramů
Na bílkovou polevu:
- bílek 1 kus
- cukr moučkový 240 gramů
Postup přípravy
1. Změklé máslo šlehejte do světlé pěny, postupně přisypávejte cukr a šlehejte tak dlouho, dokud se krystalky v másle nerozpustí. Přidejte vanilkový extrakt a vejce. Smíchejte obě mouky a postupně je přisypávejte. Rychle zpracujte těsto, zabalte do potravinové fólie, uložte do lednice a nechte přes noc odpočinout.
2. Odpočinuté těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše na tloušťku asi 0,5 cm. Vykrajujte libovolné tvary, přeneste na plech vyložený pečicím papírem a uložte do lednice. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Chlazení je důležité proto, aby se sušenky v troubě neroztekly, takže tento krok nevynechejte. Zatímco se těsto chladí, rozehřejte troubu na 180°C.
3. Studené sušenky vložte do vyhřáté trouby a pečte podle velikosti tvarů 10 - 15 minut. Po upečení nechte vychladnout nejlépe na mřížce.
Recept na Zdobení sušenek najdete zde
Poznámka k receptu
Máslové sušenky zdobené bílkovou polevou jsou krásné a skvěle chutnají. Jedná se tedy o dobrotu a dekoraci v jednom. A také hezký dárek pro koledníky. Jen potom hrozí, že se k vám nejspíš budou vracet.
Ingredience na 50 malých sušenek.
Načítám komentáře...