Domácí müsli
Seznam surovin
- voda 125 mililitrů
- olej 75 mililitrů
- med 125 mililitrů
- vanilka 1/2 lžičky (z lusku)
- ovesné vločky 500 gramů
- semínka sezamová 4 lžíce
- semínka slunečnicová 8 lžic
- ořechová směs 8 lžic (neslazené burské, vlašské, lískové)
- pšeničné klíčky 4 lžíce
- sójová krupice 8 lžic
- moučka kokosová 8 lžic
- rozinky 8 lžic
Postup přípravy
V míse smícháme ovesné vločky, lněná semínka, pšeničné klíčky, sójovou krupici a kokos.
V zapékací nádobě uvaříme vodu a smícháme ji s olejem, přidáme med, vanilku a důkladně promícháme. Po troškách a za důkladného míchání přidáváme suchou směs tak, aby se dobře obalila medem.
Vše dáme do trouby vyhřáté na 180 °C, po 15 minutách opět promícháme a teplotu snížíme na 135 °C. Tak postupujeme ještě asi 1,5 - 2 hodiny, vždy s promícháním po 15 minutách.
Hotovou směs necháme vychladnout, zamícháme slunečnicová semínka, ořechy a rozinky. Recept samozřejmě můžeme obměňovat podle vlastní chuti i podle chuti strávníků.
Načítám komentáře...