Anglický vánoční dort

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Den předem namočte sušené ovoce do 400 ml alkoholu.

2. Vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny, po jednom přidejte vejce. Do vyšlehané směsi opatrně zapracujte namočené ovoce (třetinu ovoce můžete rozmixovat, aby byl dort vláčnější), přidejte pomerančovou šťávu a prosátou mouku s kořením. Opatrně, ale důkladně promíchejte. Nakonec přidejte mandle a ořechy. Předehřejte troubu na 150 °C.

3. Formu na pečení vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, těsto přendejte do formy, přikryjte opět pečicím papírem (použijte špejle, zapíchněte je do těsta a navlečte na ně stříšku z pečicího papíru). Pečte 2–2,5 hodiny. Po dvou hodinách udělejte test špejlí. Pokud se těsto ještě lepí, nechte dalších 20 minut péct.

4. Dejte vychladit, uzavřete do vzduchotěsné nádoby a 1x týdně dortu dopřejte injekci brandy. Vydrží i do Velikonoc.

5. Na ozdobu si připravte marcipán, vyválejte ho na ploše lehce posypané kukuřičným škrobem, vykrojte hvězdu či libovolný ornament, lehce zespod navlhčete brandy a přeneste na dort.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...