Baumkuchen

Seznam surovin

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 230 °C. Žloutky oddělte od bílků a ve velké míse bílky se špetkou soli vyšlehejte do sněhu. Postupně přisypávejte krupicový cukr a šlehejte do tuha.

2. Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do světlé a nadýchané pěny. Na jemném struhadle nastrouhejte marcipán, přidejte ho spolu se žloutky k máslu a vyšlehejte do vláčné hmoty. Přisypte mouku a důkladně zapracujte. Nakonec ručně vmíchejte vyšlehaný sníh.

3. Do formy naneste 2 - 3 polévkové lžíce těsta a rozetřete je rovnoměrně po dně formy. Vložte do trouby a pečte 4 minuty. Vyndejte, opět naneste na již upečené těsto další lžíce těsta, rovnoměrně rozetřete (půjde to lépe, jelikož spodní vrstva ohřívá tu vrchní tekutou) a nechte opět zapéct v troubě. Pokračujte s vrstvením, dokud nespotřebujete všechno těsto.

4. Po upečení nechte chvilku zchladnout ve formě, pak vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout. V malém rendlíku rozehřejte meruňkový džem a ze všech stran dort potřete. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem, promíchejte a přilijte rum. Podle potřeby ještě rozřeďte, poleva se musí dobře nalévat.

5. Rychle nalijte na dort všechnu polevu a rozetřete i po bocích. Nakonec ozdobte plátky mandlí a nechte chvilku zatuhnout.

Poznámka k receptu

  • I když je příprava snadná, výsledek vás ohromí. Perfektní souhra marcipánu, meruňkového džemu a čokoládové polevy potvrzuje, že doma u kamen je stejně nejlépe.
  • Ingredience na dortovou formu 20 cm.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...