Bezé dort

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nad vroucí vodní lázní šlehejte bílky do pevného sněhu. V průběhu šlehání do něj postupně zapracujte cukr, citronovou šťávu a nakonec najemno namleté ořechy.

2. Ze vzniklé hmoty rozetřete na plech pokrytý pečicím papírem 4 až 5 placek (jednu ještě posypte nahrubo nasekanými ořechy) a pečte je (spíš sušte) celkem 2 až 3 hodiny v troubě předehřáté na 100 °C, až zpevní.

3. Nechte je vystydnout (čerstvě usušené jsou hodně křehké, osvědčilo se nám proto upéct je den předem) a těsně před podáváním je spojujte dotuha ušlehanou šlehačkou, do které můžete přidat ztužovač.

Poznámka k receptu

Naprosto hvězdná přeměna bílků zbylých při přípravě vánočního cukroví.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...