Bezé s pařížskou šlehačkou
Seznam surovin
- cukr krupice 200 gramů (jemný)
- ořechy 100 gramů (jemně mleté)
- bílek 4 kusy
- sůl 1 špetka
Na náplň:
- banány 3 kusy
- smetana 2 decilitry (31 - 33%)
- čokoláda hořká 100 gramů
Postup přípravy
Den předem si připravíme základ na šlehačku. V kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme do ní rozlámanou čokoládu a mícháme při střední teplotě, dokud se čokoláda nerozpustí. Směs přelijeme do nádoby ke šlehání a necháme nejlépe přes noc zchladnout.
Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha. Po lžících přišleháme cukr a pak mleté oříšky. Hotovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme tři kruhy o průměru asi 15 cm. Vložíme je do trouby vyhřáté na 120 °C a sušíme asi 30 minut. Pak ještě snížíme teplotu na 90 °C a kruhy dosušíme, dokud nejdou odloupnout od papíru.
Banány oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravenou šlehačku ušleháme do tuha a naplníme ji do cukrářského sáčku. Na jeden plát bezé nastříkáme vrstvu šlehačky, poklademe ji plátky banánů a přiklopíme druhým bezé plátem. Opět přidáme šlehačku a banány, přiklopíme posledním plátem bezé a ozdobíme ho zbylou šlehačkou a banány.
Načítám komentáře...