BEZLEPKOVÝ MRKVOVÝ DORT

Seznam surovin

Korpus:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny. Quinou uvařte podle návodu na obalu, slijte, propláchněte v cedníku studenou vodou a nechte okapat. Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno, pekany nasekejte.

2. Troubu předehřejte na 175 °C, dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Do velké mísy dejte nastrouhanou mrkev, přidejte mandlovou mouku, olej, koření, prášek do pečiva, quinou, pekany a brusinky. Vařečkou směs dobře promíchejte, přilijte našlehaná vejce s cukrem a opatrně vmíchejte. Snažte se nevyhnat z vajec vzduch, který se do nich dostal během šlehání.

3. Těsto nalijte do připravené formy, uhlaďte a vložte do vyhřáté trouby. Pečte 70 minut, pak můžete do těsta na zkoušku zapíchnout špejli – pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo. Korpus nechte chvíli zchladnout ve formě, pak formu otevřete a korpus nechte zcela vychladnout na mřížce.

4. Připravte krém. Do mísy vyklopte philadelphii, podle chuti oslaďte, přidejte citronovou šťávu a promíchejte. Vyšlehejte smetanu dotuha a opatrně ji zapracujte ke krémovému sýru. Dort podélně rozřízněte, potřete polovinou krému, přiklopte vrchním korpusem a zbytkem krému potřete vršek dortu.

Poznámka k receptu

Mrkvový dort přímo volá po obměnách. Podle své chuti i zasob ve spíži vyměňte brusinky za rozinky, pekanové ořechy za jemné mandle nebo výraznější vlašáky a experimentujte s kořením.

20 cm

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...