Bleskový jahodový dort
Seznam surovin
- jahody 600 gramů
- jogurt bílý 450 gramů (nízkotučný)
- mouka pšeničná hrubá 300 gramů
- cukr 170 gramů
- vejce 2 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1,5 balíčku
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
- marmeláda (jahodová, na potření)
Postup přípravy
V míse smícháme bílý nízkotučný jogurt s vejci a cukrem a dobře rozmícháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a umícháme hladké těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané kulaté formy. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Upečený korpus necháme vychladnout a pak povrch potřeme jahodovou marmeládou (je-li korpus vyšší, rozkrojíme ho na dva nižší pláty a připravíme dva dorty).
Jahody očistíme, nakrájíme na plátky a ozdobně je rozložíme na povrch dortu v kruzích směrem od okrajů do středu.
Aby jahody vypadaly hezky a déle vydržely, můžeme je na závěr přetřít pomocí štětečku rozpuštěnou želatinovou polevou.
Načítám komentáře...