BORŮVKOVÝ CHEESECAKE
Seznam surovin
- sušenky máslové 200 gramů
- máslo 30 gramů
- lučina 2 balení (vaničky)
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 120 gramů
- sůl
- šťáva citronová 1 lžička
- smetana zakysaná 2 kelímky
- cukr vanilkový 1 balíček
- džem borůvkový
- mandle (lupínky)
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme a pokapeme rozpuštěným máslem. Směs uhněteme a rovnoměrně naneseme na dno dortové formy. Lučinu vymícháme s vejci, cukrem, špetkou soli a citronovou šťávou dohladka. Krém naneseme na sušenkový korpus a pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 25 minut. Na upečený základ nalejeme směs z kysané smetany a vanilkového cukru a zapékáme při 210 °C zhruba pět minut. Po vychladnutí potřeme borůvkovým džemem a posypeme mandlovými lupínky
Načítám komentáře...