Britský eton mess

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve upečte pusinky. troubu předehřejte na 150°C, dva plechy vyložte pečicím papírem. Bílky nalijte do čisté mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte dotuha. Po lžících přidávejte cukr a pokračujte, dokud všechen cukr nespotřebujete. nechte cukr v bílcích rozpustit, bude to trvat asi 10 minut.

2. Sníh přendejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte pusinky, případně hmotu naneste pouze lžící a vytvořte malé hromádky. Teplotu stáhněte na 140°C a pečte asi 1 hodinu. nechte vychladnout a teprve potom odloupněte z pečicího papíru.

3. Smetanu vyšlehejte dotuha, jahody zbavte stopky, nakrájejte a rozmačkejte vidličkou. Na dno každé skleničky vrstvěte rozlámané pusinky, jahody, šlehačku, opět jahody, šlehačku a vršek ozdobte pusinkami. ihned podávejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...