Britský eton mess
Seznam surovin
- jahody 400 gramů
- smetana na šlehání 500 mililitrů
- cukr krystal 180 gramů
- bílek 3 kusy
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Nejprve upečte pusinky. troubu předehřejte na 150°C, dva plechy vyložte pečicím papírem. Bílky nalijte do čisté mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte dotuha. Po lžících přidávejte cukr a pokračujte, dokud všechen cukr nespotřebujete. nechte cukr v bílcích rozpustit, bude to trvat asi 10 minut.
2. Sníh přendejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte pusinky, případně hmotu naneste pouze lžící a vytvořte malé hromádky. Teplotu stáhněte na 140°C a pečte asi 1 hodinu. nechte vychladnout a teprve potom odloupněte z pečicího papíru.
3. Smetanu vyšlehejte dotuha, jahody zbavte stopky, nakrájejte a rozmačkejte vidličkou. Na dno každé skleničky vrstvěte rozlámané pusinky, jahody, šlehačku, opět jahody, šlehačku a vršek ozdobte pusinkami. ihned podávejte.
Načítám komentáře...