Broskvový dort
Seznam surovin
- vejce 3 kusy
- cukr 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 60 gramů
- moučka škrobová 30 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- broskve 40 gramů (čerstvé, nebo kompotové)
- džem 150 gramů (výrazný)
- ořechy lískové 20 gramů
- piškoty 20 gramů
- bílek 3 kusy
- cukr moučkový 80 gramů
- tuk 1 lžíce (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá 2 lžíce (na vysypání)
Postup přípravy
Žloutky vyšlehejte s dvěma třetinami cukru do pěny. V druhé míse vyšlehejte z bílků a zbytku cukru tuhý sníh. Obě hmoty zlehka smíchejte, přidejte hladkou mouku prosetou se škrobovou moučkou a
práškem do pečiva. Těsto vlijte do vymazané a vysypané dortové formy.
Pečte v předehřáté troubě při 170°C 30 - 40 minut. Oříšky nasekejte nahrubo a piškoty nadrťte. Z bílků vyšlehejte pevný sníh, zašlehejte cukr a dejte ho do zdobicího sáčku.
Po vychladnutí potřete povrch i strany korpusu zavařeninou. Strany pak obalte v nasekaných pražených oříšcích a dětských piškotech. Na vrchní část korpusu položte (okapané) broskve, ozdobte
je ušlehaným sněhem a velmi krátce zapečte při 150°C ve vyhřáté troubě. Dort nechte zaschnout a vychladnout.
Načítám komentáře...