Cannelés Bordelais francouzské bábovičky
Seznam surovin
- mléko 500 mililitrů
- mouka 105 gramů
- cukr krystal 200 gramů
- vejce 2 kusy
- žloutek 1 kus
- vanilkový lusk 1/2 kusu
- rum 30 mililitrů
- máslo 40 gramů (+ na vymazání formiček)
Postup přípravy
1. Vejce se žloutkem vyšlehejte do světlé pěny, smíchejte s mlékem, semínky z vanilkového lusku a nalijte do kastrůlku. Na mírném ohni za stálého míchání nechte zhoustnout. přeceďte přes jemné sítko a nechte zchladnout.
2. Smíchejte cukr a mouku, přidejte máslo, rum a přilijte vaječnou směs. Promíchejte, abyste získali tekuté hladké těsto. nechte vychladnout, přikryjte fólií a dejte na hodinu do lednice.
3. Mezitím vymažte silikonovou formu nebo tradiční měděné bábovičky a položte je na plech. Troubu předehřejte na 240°C. těsto nalijte do formy, nahoře nechte asi ½ cm místa, cannelés v troubě nabudou. pečte 10 minut, snižte teplotu na 180°C a pečte ještě 50 minut. Po upečení cannelés nechte zchladnout asi 3 minuty ve formě, poté vyklopte a nechte vychladnout na mřížce. před servírováním můžete poprášit moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
+1 hodina na odpočinutí těsta
Načítám komentáře...