Celozrnný dort s hrozny
Seznam surovin
- sušenky celozrnné 2 balení
- máslo 125 gramů
- hroznové víno 300 gramů
- sýr krémový 4 balení (Philadelphia, případně jiný tvarohový sýr)
- jogurt bílý 300 gramů
- šťáva citronová 3 lžíce
- sůl 1 špetka
- želatina 1 balení
- šťáva 150 mililitrů (z červených hroznů)
- cukr 75 gramů
Postup přípravy
Sušenky vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a pomocí válečku rozdrobíme. Máslo rozpustíme a smícháme se sušenkovými drobky.
Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a utlačíme do ní sušenkovou hmotu. Hrozny rozpůlíme a poklademe jimi sušenky. Pár jich necháme na dozdobení.
Sýr, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem. Želatinu necháme 10 minut bobtnat ve šťávě z červených hroznů, přidáme cukr a zahříváme do úplného rozpuštění želatiny. Poté vmícháme do krému. Krém naneseme na sušenkovou hmotu s hrozny a 3 hodiny chladíme. Dort ozdobíme rozkrojenými bílými a červenými hrozny.
Načítám komentáře...