Cheesecake s jahodami
Seznam surovin
- rýžové chlebíčky 1 balení (například mléčno-kakaové Raciolky)
- máslo 25 gramů
- sýr krémový 200 gramů
- cukr krupice 50 gramů
- vejce 1 kus
- vanilkový lusk 1/2 kusu
- smetana zakysaná 40 mililitrů
- cukr moučkový 5 gramů
- jahody (čerstvé)
Postup přípravy
Rýžové chlebíčky rozsekáme a smícháme se změklým máslem. Směs vtlačíme na dno pečicí formy.
Sýr našleháme s cukrem, vejcem, dření z vanilkového lusku a 20 ml kysané smetany. Nalejeme na korpus a pečeme ve vodní lázni v předehřáté troubě při 160 °C asi 10 minut a poté při 110 °C dalších 30 minut.
Necháme vychladnout a vložíme na tři hodiny do chladničky. Dezert přelejeme zbývající kysanou smetanou smíchanou s moučkovým cukrem a ozdobíme jahodami nakrájenými na plátky
Načítám komentáře...