Citronovo-zázvorový cheesecake
Seznam surovin
Náplň:
- sýr 750 gramů (smetanový např. mascarpone)
- vejce 4 kusy
- cukr krupice 150 gramů
- pudinkový prášek 1/2 balíčku (vanilkový)
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- zázvor 10 gramů (čerstvý nastrouhaný)
- vanilkový lusk 1 kus (lze vynechat)
Omáčka:
- maliny 250 gramů (mražené)
- voda 250 mililitrů
- cukr moučkový 100 gramů
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžička
Postup přípravy
Sušenky nasypejte do igelitového sáčku a rozdrťte válečkem. Směs nasypejte do mísy, přidejte změklé máslo a vše zpracujte. Hmotu upěchujte na dno koláčové formy vymazané máslem a zčásti také na okraje. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 5 minut.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh (žloutky ponechejte stranou). Ve velké míse smíchejte smetanový sýr, žloutky, vanilkový pudingový prášek, cukr a dřeň z vanilkového lusku. Nakonec pomalu vmíchejte sníh, přidejte šťávu z citronu a nastrouhaný zázvor. Opatrně míchejte, dokud nevznikne hladký krém. Nalijte ho na sušenkový základ a nechejte několik minut stát. Teplotu snižte na 160 °C, cheesecake vraťte do trouby a pečte asi hodinu.
Mezitím připravte omáčku. Škrobovou moučku rozmíchejte ve vodě, svařte a nechejte prochladnout. Do mixéru vložte maliny a cukr. Po částech přidávejte škrobovou moučku a směs mixujte, dokud nevznikne řídká a hladká omáčka, kterou hotový cheesecake přelijete.
Načítám komentáře...