Citronovo-zázvorový cheesecake

Seznam surovin

  • sušenky 200 gramů (neplněné)
  • máslo 100 gramů (+ na vymazání formy)

Náplň:

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušenky nasypejte do igelitového sáčku a rozdrťte válečkem. Směs nasypejte do mísy, přidejte změklé máslo a vše zpracujte. Hmotu upěchujte na dno koláčové formy vymazané máslem a zčásti také na okraje. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 5 minut.

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh (žloutky ponechejte stranou). Ve velké míse smíchejte smetanový sýr, žloutky, vanilkový pudingový prášek, cukr a dřeň z vanilkového lusku. Nakonec pomalu vmíchejte sníh, přidejte šťávu z citronu a nastrouhaný zázvor. Opatrně míchejte, dokud nevznikne hladký krém. Nalijte ho na sušenkový základ a nechejte několik minut stát. Teplotu snižte na 160 °C, cheesecake vraťte do trouby a pečte asi hodinu.

Mezitím připravte omáčku. Škrobovou moučku rozmíchejte ve vodě, svařte a nechejte prochladnout. Do mixéru vložte maliny a cukr. Po částech přidávejte škrobovou moučku a směs mixujte, dokud nevznikne řídká a hladká omáčka, kterou hotový cheesecake přelijete.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...