Cizrnové cupcakes s jablkem

Seznam surovin

Těsto:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200 °C a papírovými košíčky vyložte plech na muffiny.

2. Všechny suroviny (kromě jablka) vložte do foodprocessoru a důkladně rozmixujte. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na menší a tenké plátky.

3. Připraveným těstem naplňte košíčky 1 cm pod okraj a do každého přidejte plátky jablka, zatlačte je důkladně dovnitř, aby nevyčnívaly. Cupcakes pečte 20 minut.

4. Po vychladnutí ozdobte krémem, který připravíte rozmícháním ricotty s moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Jsou vláčné, šťavnaté a plné chutí. A navíc bez mouky, takže jsou vhodné i pro celiaky. Cizrna mouku plnohodnotně nahradí, v chuti ji neucítíte, postará se jen o vláčnost a plnost těsta. I o půstu můžete mlsat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...