Cizrnové cupcakes s jablkem
Seznam surovin
Těsto:
- cizrna 400 gramů (uvařená)
- vejce 5 kusů
- med 120 gramů
- skořice 1,5 lžíce (mletá)
- kardamom 1/2 lžičky (mletý)
- zázvor 1 lžička (mletý)
- hřebíček 1 lžička (mletý)
- vanilkový extrakt 2 lžičky
- ocet jablečný 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- kokos 100 gramů (strouhaný)
- jablka 1 kus
- sůl 1 špetka
Krém:
- sýr Ricotta 200 gramů
- cukr moučkový (podle chuti)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200 °C a papírovými košíčky vyložte plech na muffiny.
2. Všechny suroviny (kromě jablka) vložte do foodprocessoru a důkladně rozmixujte. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na menší a tenké plátky.
3. Připraveným těstem naplňte košíčky 1 cm pod okraj a do každého přidejte plátky jablka, zatlačte je důkladně dovnitř, aby nevyčnívaly. Cupcakes pečte 20 minut.
4. Po vychladnutí ozdobte krémem, který připravíte rozmícháním ricotty s moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
Jsou vláčné, šťavnaté a plné chutí. A navíc bez mouky, takže jsou vhodné i pro celiaky. Cizrna mouku plnohodnotně nahradí, v chuti ji neucítíte, postará se jen o vláčnost a plnost těsta. I o půstu můžete mlsat.
Načítám komentáře...