Clafoutis s hroznovým vínem a mandlemi
Seznam surovin
- mandle 100 gramů (jemně mleté)
- hroznové víno 300 gramů (bez peciček)
- máslo 1 lžíce
- cukr vanilkový 1 balení
- cukr moučkový 100 gramů
- máslo 100 gramů
- vejce 2 kusy
- smetana 80 mililitrů (sladká)
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- mandlové lupínky 2 lžíce
Postup přípravy
Rozmixujte nebo jemně umelte mandle. Vyperte a nechte okapat hroznové víno bez peciček (víno, které má pecičky, překrájejte a pecičky vyndejte).Vytřete máslem 4 zapékací misky o objemu 200 - 250 ml (nebo 1 velkou zapékací mísu) a vysypte je vanilkovým cukrem, lžící mandlových lupínků a rozdělte do nich hroznové víno.
Utřete do husté pěny cukr, máslo a žloutky. Do pěny vmíchejte rozmixované mandle, smetanu a hladkou mouku rozmíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmíchejte do těsta ušlehaný sníh z bílků.
Těstem naplňte do dvou třetin misky, povrch posypte mandlovými lupínky, vložte do trouby předehřáté na 180°C a zvolna pečte 30-45 minut. Podávejte teplé nebo vlažné.
Načítám komentáře...