Čokodortík
Seznam surovin
- čokoláda na vaření 600 gramů
- smetana na šlehání 2 decilitry
- cukr krupice 200 gramů
- máslo 150 gramů
- vejce 7 kusů
Postup přípravy
Čokoládu rozpustíme na vodní lázni, můžeme k ní přidat i máslo a rozpustit společně. Do směsi přilijeme smetanu, promícháme a odstavíme, necháme vychladit.
Šleháme (lze umístit i do mixéru) vajíčka s cukrem asi 5 - 10 minut do vytvoření bílé pěny. K našlehaným vajíčkům s cukrem pomalu přilijeme rozpuštěnou směs čokolády,mixujeme asi 5 minuta nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme 45 minut při 130 - 140 °C.
Dort podáváme po 24hodiném vychlazení ozdobený šlehačkou, lístkem máty a popř. přelitý ovocným sirupem.
Načítám komentáře...