ČOKOLÁDOVÉ CUPCAKES S JAHODAMI

Seznam surovin

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte cukr s máslem. Přidejte postupně vejce a kakao. Pokud se vám nebude zdát těsto kompaktní, přidejte ještě jedno vejce. Vše vyšlehejte dohladka a pak přisypte mouku prosátou s práškem do pečiva.

2. Vypracujte hladké těsto a nakonec vmíchejte na malé kousky nalámanou čokoládu. Připravené formičky na muffi ny plňte do ²/ ³ výšky. Je vždy lepší použít pevné formičky (nejlépe silikonové), u těch nehrozí, že by se rozjely. Pečte asi 20–25 minut a po vyjmutí z trouby nechte alespoň 30 minut vychladnout.

3. Připravte krém: máslo vyšlehejte s cukrem a marmeládou do světlé pěny, přidejte philadelphii a prošlehejte, abyste získali hladký krém.

4. Hotový krém uložte do lednice na 30 minut, pak ho dejte do zdobicího sáčku a jednotlivé cupcakes ozdobte jahodami nakrájenými na čtvrtky, lístkem máty a posypte nasekanou mátou.

Poznámka k receptu

Umíte si představit lepší dvojici než čokoládu s jahodami? Tahle chuťovka maminku přesvědčí, že má tu nejlepší rodinu na světě. Křehké cupcakes s jemným krémem se budou rozplývat na jazyku.

CHLAZENÍ 1 HODINA

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...