ČOKOLÁDOVÉ CUPCAKES S JAHODAMI
Seznam surovin
- čokoláda 75 gramů (tmavá)
- máslo 150 gramů
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- cukr krupice 150 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- kakao 2 lžíce
Krém:
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte cukr s máslem. Přidejte postupně vejce a kakao. Pokud se vám nebude zdát těsto kompaktní, přidejte ještě jedno vejce. Vše vyšlehejte dohladka a pak přisypte mouku prosátou s práškem do pečiva.
2. Vypracujte hladké těsto a nakonec vmíchejte na malé kousky nalámanou čokoládu. Připravené formičky na muffi ny plňte do ²/ ³ výšky. Je vždy lepší použít pevné formičky (nejlépe silikonové), u těch nehrozí, že by se rozjely. Pečte asi 20–25 minut a po vyjmutí z trouby nechte alespoň 30 minut vychladnout.
3. Připravte krém: máslo vyšlehejte s cukrem a marmeládou do světlé pěny, přidejte philadelphii a prošlehejte, abyste získali hladký krém.
4. Hotový krém uložte do lednice na 30 minut, pak ho dejte do zdobicího sáčku a jednotlivé cupcakes ozdobte jahodami nakrájenými na čtvrtky, lístkem máty a posypte nasekanou mátou.
Poznámka k receptu
Umíte si představit lepší dvojici než čokoládu s jahodami? Tahle chuťovka maminku přesvědčí, že má tu nejlepší rodinu na světě. Křehké cupcakes s jemným krémem se budou rozplývat na jazyku.
CHLAZENÍ 1 HODINA
Načítám komentáře...