ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE I
Seznam surovin
- čokoláda 200 gramů (tmavá 70%)
- smetana na šlehání 140 mililitrů (33%)
- máslo 25 gramů
- ořechy lískové 2 lžíce
- kakao 50 gramů (kvalitní)
- pistácie 2 lžíce
Postup přípravy
1. Čokoládu rozlámejte na kousky a vložte do malé misky. V hrnci přiveďte k varu smetanu, přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Smetanu nalijte na čokoládové kousky a nechte několik minut stát, než čokoláda roztaje.
2. Směs promíchejte a nechte pár minut stát. Znovu ji zamíchejte, aby byla zcela hladká, zakryjte potravinářskou fólií a nechte chladit v lednici 2 hodiny.
3. Lískové ořechy a pistácie zvlášť rozmixujte nebo nasekejte a vsypte každý druh do mělké mísy. Do další misky dejte kakao.
4. Z lednice vyndejte směs a vytvořte z ní kuličky. Pak je obalte v míse s kakaem, v lískových ořeších nebo pistáciích.
5. Připravené lanýže dejte do lednice a nechte ztuhnout. Potom je naskládejte do dárkové krabičky.
Poznámka k receptu
Čokoládové lanýže jsou originální a skvělý dárek. Čokoládě neodolá nikdo, natož maminka, která potřebuje doplnit energii. Přidanou hodnotou je možnost výběru ze tří variant – kakao, pistácie nebo lískové ořechy.
Tip: Pokud má maminka ráda pálivé, zkuste do kakaa přidat trochu chilli.
20 KS
Načítám komentáře...