ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY I
Seznam surovin
- mouka špaldová 1,5 hrnku (případně celozrnná pšeničná)
- náhradní sladidlo (0.5-1 hrnek oblíbeného sladidla" třtinový cukr, med, agave, kokosový cukr...)
- kakao 1/2 hrnku (raw)
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička (bez fosfátů)
- vanilkový extrakt 1 lžička (nebo esence)
- vejce 2 kusy ("šťastná")
- jogurt bílý 1 kelímek (malý)
- mléko 1/2 hrnku (rostlinné)
- olej kokosový 5 lžic
- čokoláda hořká 50 gramů (vysokoprocentní rozpuštěné zchladlé)
podle chuti:
- čokoláda hořká (nakrájená vysokoprocentní)
- ovoce sušené
- ořechy (lehce nadrcené)
- kokos (strouhaný)
Postup přípravy
1) V jedné misce si smíchám všechny suché suroviny.
2) V jiné větší misce mokré suroviny lehce prošlehám metličkou.
3) Suché suroviny opatrně vmíchám do mokré misky.
4) Na závěr přidám kousky čokolády, oříšky nebo sušené ovoce – podle nálady.
5) Těsto promíchám a rovnou jím plním košíčky na muffiny téměř pod okraj – těsto nabude jen trochu.
6) Těsně před pečením košíčky ještě posypu ovocem, čokoládou nebo strouhaným kokosem a nechám péct 20–25 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C.
7) Ještě horké muffiny překryji utěrkou a nechám vychladnout. JANA NOSKOVÁ Před 4 lety vážila 100 kg. Měla
Poznámka k receptu
12 ks
Načítám komentáře...