Čokoládové oválky I
Seznam surovin
- piškotový korpus 1 kus (tmavý)
- čokoláda hořká 470 gramů (kvalitní)
- smetana 6 decilitrů
- žloutek 2 kusy
- máslo 40 gramů
- cukr vanilkový 2 balíčky
- likér čokoládový 5 lžic (pro děti nahradit sirupem)
- tuk (na vymazání formiček)
- cukr moučkový (na vysypání formiček)
- čokoládová poleva tmavá (na přelití)
- smetana na šlehání (na ozdobení)
- čokoláda (hoblinky, na ozdobení)
- ovoce drobné (na ozdobení)
Postup přípravy
Smetanu smícháme s vanilinovým cukrem, za stálého míchání směs přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Do horké směsi přidáme máslo a nastrouhanou nebo drobně nasekanou čokoládu a důkladně rozmícháme, až se čokoláda zcela rozpustí. Pak vmícháme žloutky a čokoládový likér.
Menší oválné formičky vymažeme tukem a vysypeme moučkovým cukrem. Z piškotového korpusu vykrojíme oválky o velikosti formiček a vyložíme jimi dno formiček. Na piškot nalijeme vyšší vrstvu připravené čokoládové hmoty a necháme vše v chladu ztuhnout.
Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni. Ztuhlé oválky opatrně vyjmeme, přelijeme je čokoládovou polevou a necháme opět ztuhnout. Na závěr na každý oválek nastříkáme kopeček šlehačky a ozdobíme je ovocem a čokoládovými hoblinkami.
Recept na dortový korpus najdete zde.
Načítám komentáře...