Čokoládové soufflé
Seznam surovin
- cukr krupice 150 gramů
- kakao 40 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 40 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/4 lžičky
- sůl
- mléko 125 mililitrů
- vanilková tresť 1 lžička
- žloutek 2 kusy
- bílek 4 kusy
- čokoláda hořká 50 gramů
- máslo (na vymazání plechu)
- cukr krupice 2 lžíce (na vysypání)
- cukr moučkový 2 lžíce (na vysypání)
Postup přípravy
Smíchejte polovinu cukru s kakaem, mlékem a solí, uveďte do varu a 3 minuty povařte.
Formičky na suflé vymažte máslem a vysypte pískovým cukrem. Čokoládovou směs odstavte a nechte 5 minut stát. Vmíchejte žloutky, vanilkové aroma a nechte vychladnout. Z bílků ušlehejte pevný sníh a zašlehejte do něj druhou půlku cukru. Mouku prosijte a promíchejte s práškem do pečiva a jemně nakrájenou čokoládou. Do tekuté směsi vmíchejte třetinu sněhu, pak po lžících mouku s čokoládou a nakonec zbylý sníh. Těstem naplňte formičky asi 2 cm pod okraj, vložte je do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 15 - 20 minut (v horkovzdušné troubě při 160°C).
Po upečení hned podávejte posypané moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...