Čokoládovo-mátové cupcakes
Seznam surovin
Korpus:
- mouka pšeničná hladká 180 gramů
- máslo 113 gramů (změklé)
- kakao 50 gramů (holandské)
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- cukr krupice 100 gramů
- vejce 2 kusy
- sůl 1 špetka
Mátovo-čokoládová náplň:
- čokoláda hořká 200 gramů (60%)
- smetana na šlehání 140 mililitrů
- máta 3 lžičky (extrakt)
- máslo 30 gramů
Mátový krém:
- sýr Mascarpone 250 gramů
- sýr krémový 125 gramů
- cukr moučkový 50 gramů
- máta 3 lžičky (extrakt)
Postup přípravy
1. Připravte korpus. Do menší misky vsypte kakao, zalijte 240 ml vroucí vody a metličkou vyšlehejte dohladka. Odložte stranou. Šlehejte máslo s cukrem, dokud není světlé a nadýchané, a poté zašlehejte vejce. Přidejte mouku, kypřicí prášek, sůl a promíchejte. Do směsi vlijte kakao a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Tím naplňte muffinové formičky do dvou třetin a pečte na 200 °C asi 15 minut. Nechte vychladnout.
2. Připravte náplň. Čokoládu nastrouhejte najemno. Smetanu a máslo přiveďte k varu a pak přelijte přes čokoládu. Přidejte mátový extrakt a míchejte, dokud nezískáte hladkou hmotu. Nechte zchladnout. Cupcakes vydlabejte a lžičkou nebo zdobícím sáčkem vložte mátovou náplň, měla by dosahovat pouze k okraji.
3. Připravte krém. Mascarpone jemně promíchejte se sýrem, cukrem a mátovým extraktem. Krémem naplňte potravinářský sáček a cupcakes ozdobte.
Poznámka k receptu
Vláčný korpus, skvělý krém a navíc čokoládovo-mátová ganache. Tyhle cupcakes jsou sice pracnější, ale stojí to zato.
Načítám komentáře...