Čokoládovo - skořicový dort s višněmi

Seznam surovin

Na ozdobu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme žloutky s třetinou cukru do pěny, přišleháme změklé máslo, pomalu vmícháme rozpuštěnou vlažnou čokoládu a na závěr rum. Do mísy prosejeme mouku s kakaem, práškem do pečiva a skořicí. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a za postupného přisypávání zbylého cukru vyšleháme dotuha. Sníh postupně s přidáváním moučné směsi opatrně vmícháme do čokoládového základu a připravíme hladké těsto.

Třetinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe ho polovinou rozmrzlých odkapaných višní, zalijeme zbylým těstem a poklademe zbylými višněmi. Dort pečeme asi 50 minut při 170 °C. Z rozváleného lineckého těsta vykrojíme tvary s vánočním motivem, rozložíme je na plech s papírem na pečení, vložíme je do trouby, ve které se pekl dort, a upečeme dorůžova.

Dort necháme částečně zchladnout, pak ho vyjmeme z formy a když zcela vychladne, nalepíme na něj pomocí rozpuštěné čokolády vychladlé linecké cukroví.

Recept na linecké těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...