Čokoládový cheesecake
Seznam surovin
- sušenky 100 gramů (Esíčka)
- máslo 50 gramů
- cukr moučkový 60 gramů
- tvaroh měkký 125 gramů (polotučný)
- sýr krémový 125 gramů (Philadelphia, nebo Buko)
- džus pomerančový 75 mililitrů
- pomerančová kůra 1/2 kusu (z 1/2 omytého pomeranče)
- želatina 4 gramy (plátková)
- smetana na šlehání 75 mililitrů
- čokoláda na vaření 75 gramů
- jahody 110 gramů (čerstvé)
- ovoce (na ozdobení)
Postup přípravy
Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 23 cm.
Plátkovou želatinu namočíme do pomerančového džus na cca 20 minut.
Tvaroh smícháme s cukrem, lučinou, přidáme rozpuštěnou čokoládu, ušlehanou šlehačku a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vše dobře promícháme a přidáme pomalu dobře rozpuštěnou želatinu, ze které předem slijeme přebytečný džus. Směs nalijeme na korpus ze sušenek a dáme ztuhnout do ledničky na cca 4 hodiny.
Ztuhlý dort přelijeme omáčkou z rozmixovaných jahod a ozdobíme čerstvým ovocem.
Načítám komentáře...