Čokoládový dort
Seznam surovin
- čokoláda na vaření 3,5 kusu (nalámané 100g tabulky)
- máslo 1 kostka (nakrájené na kostky)
- cukr hnědý 1 hrnek
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek
- vejce 4 kusy
- džem malinový 1/2 sklenice (balení po 100g)
- bílek 2 kusy
- voda 2 lžíce (horká)
- káva 1 lžička (instantní)
- pudinkový prášek vanilkový 1 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- cukr vanilkový 1 kus
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- tuk (na vymazání)
- kakao (na posypání)
Postup přípravy
Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni, 4 vejce vyšleháme v míse s cukry do světlé, husté a lesklé pěny. Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh. Do vaječné směsi vmícháme čokoládu a ve vodě rozpuštěnou kávu.
Přidáme prosátou mouku s pudinkem a práškem do pečiva a vše vymícháme na hladké těsto. Nakonec přidáme sníh z bílků. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy s kruhem z pečicího papíru na dně a pečeme při 150 °C 40 minut.
Upečený dort necháme ve formě vychladnout. Vymeme ho, podélně prokrojíme, promažeme džemem a slepíme. Dort před podáváním vychladíme a posypeme kakaem.
Načítám komentáře...