Čokoládový dort s tmavým pivem I

Seznam surovin

Na korpus:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C, dortovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2. Ve vodní lázni rozpusťte máslo a přilijte pivo. Do směsi zašlehejte prosáté kakao s cukrem a odstavte z ohně. V misce rozšlehejte vejce se zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. Vejce se smetanou nalijte k pivní směsi a pečlivě rozmíchejte. Nakonec vmíchejte prosátou mouku se sodou.

3. Těsto nalijte do připravené formy a pečte 1 hodinu. Střed dortu by se měl po vytažení z trouby ještě trochu chvět. Nechte vychladnout ve formě na mřížce.

4. Cukr promíchejte s mascarpone a opatrně zapracujte vyšlehanou smetanu se semínky z vanilkového lusku. Dort ozdobte krémem a před podáváním poprašte kakaem.

Poznámka k receptu

Pokud své tajemství neprozradíte, nikdo nepozná, že je dort z piva. Všichni ale budou omámeni karamelovou chutí, která vznikne zkaramelizováním piva při pečení.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...