DOMÁCÍ MINI INDIÁNKY

Seznam surovin

Piškoty:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z vejce oddělte žloutek a bílek. Žloutek vyšlehejte s větší částí cukru do hladké pěny. Z bílku ušlehejte tuhý sníh, a zašlehejte do něj zbylý cukr. Sníh vmíchejte ke žloutku, zasypte moukou a umíchejte těsto. Stříkačkou nebo sáčkem z něj tvořte na dobře vymazaném a moukou vysypaném plechu malá kolečka. Přes hladké síto je posypte cukrem. Když se cukr vsákne, upečte ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 12 minut piškoty. Lze je péct i v malých cukrářských košíčkách.

2. V menším hrnci rozehřejte vodu. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Bílky společně s cukrem šlehejte asi 8 minut nad parou z hrnce s vroucí vodou. Hmota nabude a stane se z ní pěna.

3. Piškoty rozložte na tác či plech. Do hotové pěny přimíchejte jahodový džem. Pokud hmota po přidání džemu zřídne, vraťte vše ještě nad páru a znovu šlehejte. Směs dejte do cukrářského sáčku a naneste na jednotlivé piškoty. Poté dejte alespoň na 3 hodiny do lednice zatuhnout.

4. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a vychladlé špičky bílkové pěny do ní jednotlivě ponořte. Nechte okapat a nechte zaschnout. Pak předejte na tác a dejte znovu zatuhnout do lednice alespoň na 1 hodinu. Chcete-li mít polevu růžovou, rozehřejte bílou čokoládu ve vodní lázni se 100% tukem a přidejte růžové potravinářské barvivo. Promíchejte a vychladlé špičky ponořte do růžové polevy. Nechte okapat, zaschnout, přendejte na tác a nechte zatuhnout v lednici alespoň 1 hodinu.

Poznámka k receptu

Pamatujete klasické indiánky, na které jste chodili s babičkou? Mňam! Trochu jsme je zmenšili, aby působily jako sladké jednohubky, ale chuť vás okouzlí úplně stejně jako tenkrát.

40 INDIÁNKŮ

CHLAZENÍ 4 HODINY

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...