Dort ala Piña Colada

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušenky najemno nasekejte. Čokoládu a máslo nechte rozpustit ve vodní lázni. Sušenky smíchejte s vzniklou směsí čokolády a másla. Vymažte olejem dno dortové formy (Ø asi 26 centimetrů) a vložte do ní sušenkovou směs, kterou dobře natlačte na dno. Připravený korpus uložte do chladu.

Želatinu namočte do studené vody. V míse smíchejte kokosové mléko, kokosový jogurt a 75 gramů cukru. Z želatiny vymačkejte vodu a nechte ji rozpustit v menším hrnci. Nejprve vmíchejte 5 lžic kokosové směsi a následně i zbytek. Hotový krém uložte na 10-20 minut do chladu, dokud nezačne želírovat.

Ze smetany Meggle vyšlehejte tuhou šlehačku a zlehka ji vmíchejte do krému. Krém nalijte na sušenkový korpus a dort uložte nejméně na 4 hodiny do ledničky. Limetky omyjte a utřete dosucha. Oloupejte z nich kůru v tenkých proužcích. Ananas nechte okapat na sítu do hrnce a šťávu nevylévejte. Kroužky nakrájejte na libovolně velké kousky.

V hrnci povařte 3 lžíce cukru se 3 lžícemi vody při střední teplotě asi 3 minuty, dokud nevznikne světle hnědý karamel. Ke karamelu přilijte šťávu z okapaného ananasu a rum a vařte tak dlouho, dokud se karamel nerozpustí. Dohladka umíchejte škrob s trochou vody. Hrnec odstavte z plotny a vmíchejte škrob. Za stálého míchání nechte asi 1 minutu mírně povařit. Přidejte proužky limetkové kůry a ananas a nechte vychladnout.

Rozprostřete připravený kompot na dort a asi na 30 minut jej dejte do chladu. Kokosové plátky opražte na pánvi bez tuku po dobu 3-5 minut, vyndejte je z pánve a nechte je vychladnout. Dort vyjměte z formy a křupavými kokosovými plátky ozdobte krémem pokryté okraje dortu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...