Dort Malakov
Seznam surovin
- máslo 120 gramů
- cukr moučkový 120 gramů
- mandle 100 gramů (loupané)
- žloutek 2 kusy
- piškoty cukrářské 150 gramů
- meruňky 1 sklenice (čerstvé, nebo kompotované)
- mandlové lupínky
- smetana na šlehání 200 mililitrů
Postup přípravy
Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme žloutky a třeme dál. Potom přidáme mandle a tekutou šlehačku.
Dno a stěny vyšší formy nebo mísy vyložíme piškoty, potřeme krémem, na něj rozložíme vrstvu meruněk, podle potřeby seříznuté piškoty, krém, meruňky. Končíme piškoty. Přikryjeme alobalem, zatížíme a dáme do chladničky ztuhnout.
Druhý den opatrně vyklopíme a ozdobíme nasucho praženými mandlovými lupínky.
Načítám komentáře...