Dort mimosa
Seznam surovin
- sýr Mascarpone 350 gramů (Galbani)
- vejce 5 kusů
- cukr krystal 75 gramů
- Limoncello 2 dávky (malé skleničky)
- cukr moučkový 10 gramů
- ořechy pistáciové 10 gramů
- piškotový korpus 1 kus
- citron 1 kus
Postup přípravy
1. Piškotový korpus rozřízněte na tři vrstvy a prostřední nahrubo rozdrobte. Zbylé dvě vrstvy lehce navlhčete likérem limoncello rozředěným troškou vody.
2. Utřete mascarpone s vejci a cukrem, dobře promíchejte, přidejte nastrouhanou citrónovou kůru. Něco přes polovinu směsi natřete na spodní vrstvu piškotu, přikryjte druhou vrstvou, na ní pak rovnoměrně rozetřete zbývající krém.
3. Vršek pokryjte rozdrobeným piškotem a sekanými pistáciemi. Uložte do ledničky. Před podávání posypte moučkový cukrem.
Načítám komentáře...