Dort s mangem a zeleným ječmenem

Seznam surovin

Korpus:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Slunečnicové semínko umelte na jemný prášek, smíchejte s práškem z kořene maca a společně s vypeckovanými datlemi uhněťte tuhé těsto. Datle Medjool lze rozmáčknout pouhou dlaní, v případě méně šťavnatých plodů si pomozte foodprocessorem. Těsto natlačte do formy a korpus umístěte do mrazáku.

2. Manga oloupejte, zbavte pecek, pokrájejte a rozmixujte na kaši. Kešu ořechy umelte na prášek a vmíchejte do kaše. Kakaové máslo rozehřejte ve vodní lázni a vmixujte do kaše, aby se hmota zcela spojila. Přidejte šťávu z citronu, limety, sirup z agáve a prášek z ječmene. Pokračujte v mixování, dokud není směs krásně hladká.

3. Korpus vyjměte z mrazáku a nalijte na něj zelenou směs. Opatrně vložte zpět do mrazáku tak, aby forma stála rovně a krém na dortu zatuhl rovnoměrně. Asi po hodině opatrně uvolněte formu, povrch dortu potřete lžičkou agávového sirupu (výborně poslouží štětec) a dort nazdobte sekanými pistáciemi. Dort vložte ještě na hodinu do lednice, po důkladném vychlazení jde pohodlně krájet.

Poznámka k receptu

  • Je luxusní, přitom nabitý živinami. Krém svěžestí připomíná tvaroh, hladkostí a plností zase mascarpone. Korpus překvapí souhrou chutí, v každém soustu jsou cítit ořechy nebo sušené ovoce. Pozor na dávkování, zasytí už malý kousek.
  • Ingredience na formu o průměru 19 cm.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...