Dort Sacher
Seznam surovin
- čokoláda hořká 160 gramů (rozehřátá)
- máslo 160 gramů (+na vymazání formy)
- cukr krupice 160 gramů
- vejce 10 kusů (bílky a žloutky zvlášť)
- mandle 160 gramů (spařené, oloupané a najemno nastrouhané)
- mouka pšeničná hladká 80 gramů
- strouhanka (na vysypání formy)
- džem meruňkový (na potření)
- čokoládová poleva tmavá (na přelití)
- smetana na šlehání (k podávání)
Postup přípravy
1. V míse utřete rozehřátou čokoládu s máslem a cukrem. Do této hmoty postupně vmíchejte 10 žloutků.
2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do čokoládového základu spolu s mandlemi a moukou.
3. Těsto dejte do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečte při 160°C asi hodinu. Vychladlý korpus vodorovně prokrojte, potřete džemem a povrch dortu polijte čokoládovou polevou.
4. Podávejte se šlehačkou.
Poznámka k receptu
Tuto verzi Sacherova dortu, podle které jsme ho pro vás připravili (originální je přísně tajná), jsme objevili v časopisu Moderní kuchařství z roku 1928. Je vážně luxusní!
Načítám komentáře...