Dýňové cupcakes
Seznam surovin
- dýně 1 kus (Hokkaido)
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- cukr třtinový 200 gramů
- máslo 115 gramů (změklé)
- vejce 3 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- soda 1/2 lžičky
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- zázvor 1/2 lžičky (mletý)
- nové koření 1/4 lžičky (mleté)
- ořechy pekanové (na ozdobu)
- sůl 1 špetka
Krém:
- sýr Mascarpone 200 gramů
- sýr 125 gramů (philadelphia)
- cukr moučkový 2 lžíce
- vanilkový lusk 1/2 kusu (semínka)
Postup přípravy
1. Nejprve připravte dýňové pyré. Dýni Hokkaido nebo muškátovou nakrájejte na kousky, vložte do trouby vyhřáté na 200°C a upečte doměkka. Rozmixujte tyčovým mixérem, propasírujte přes husté sítko a nechte zchladnout.
2. Do misky prosejte všechny suché suroviny a promíchejte je. Máslo s cukrem vyšlehejte do světlé pěny, po jednom přimíchejte vejce a nakonec po částech zašlehejte sypké suroviny a 200g dýňového pyré. Těsto rozdělte do košíčků a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut.
3. Zatímco se cupcakes pečou, připravte krém. Mascarpone promíchejte s philadelphií, přidejte vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku a podle chuti oslaďte. Vychladlé cupcakes ozdobte krémem a posypte ořechy.
Načítám komentáře...