Francouzský čokoládový dort
Seznam surovin
- čokoláda 250 gramů (hořká a mléčná, podle chuti)
- máslo 220 gramů
- vejce 5 kusů
- cukr krystal 90 gramů
- likér 2 lžíce (pomerančový nebo kávový)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
- ovoce drobné (na ozdobení)
- smetana na šlehání (na ozdobení)
- čokoláda (kousky, na ozdobení)
Postup přípravy
Vejce vyšleháme v míse do lehké pěny, přimícháme mouku, čokoládovou směs a na závěr likér.
Hmotu nalijeme do vymazané a lehce vysypané dortové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, do které jsme vložili také pekáček s horkou vodou, a takto v páře pečeme asi 25 – 30 minut, dokud nemá dort pevné okraje a měkký střed.
Upečený dort opatrně odkrojíme od okrajů formy a necháme zchladnout. Před podáváním dort ozdobíme kopečky šlehačky, kousky čokolády a čerstvým ovocem.
Načítám komentáře...