Granátová pavlova
Seznam surovin
- bílek 4 kusy
- cukr moučkový 220 gramů
- moučka kukuřičná (škrob) 4 lžíce
- ocet vinný 1 lžíce
- smetana na šlehání 350 mililitrů
- granátové jablko 1 kus
Postup přípravy
1. Troubu rozehřejte na 150 °C. Bílky šlehejte na vysokou rychlost, a jakmile začnou houstnout, postupně přidávejte za stálého šlehání cukr, nakonec škrob a ocet. Ještě prošlehejte, měla by vzniknout hustá, lesklá hmota, která bude tvořit ostré špičky.
2. Arch pečicího papíru přilepte k plechu malým množstvím sněhu. Na pečicí papír tužkou obkreslete podle talířku dva kruhy. (Nejspíš budete potřebovat plechy dva, záleží na velikosti.) Sněhovou hmotu navrstvěte do předkreslených kruhů tak, aby dosahovala výšky dvou až tři centimetrů po celé ploše.
3. Troubu ztlumte na 120 °C, korpusy pečte 80 minut. Během pečení neotvírejte troubu.
4. Ušlehejte šlehačku, vyloupejte zrnka z granátového jablka.
5. Z vychladlých korpusů opatrně stáhněte pečicí papír. Na každý korpus navrstvěte šlehačku. Můžete je nechat buď samostatně, nebo navršit na sebe. Každopádně je bohatě zasypte karmínovými zrnky granátového jablka.
Poznámka k receptu
Korpusy na tento moučník si můžete připravit předem. Ztlumte troubu, dejte péct Pavlovu a pusťte si oblíbený film. V troubě se o sebe postará sama.
Načítám komentáře...