Horké malinové suflé
Seznam surovin
- maliny 250 gramů
- bílek 4 kusy
- máslo 10 gramů
- cukr krupice 100 gramů
- cukr vanilkový 2 balení
- třešňovice 1 lžíce (nemusí být)
- smetana na šlehání 1 kelímek
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Čtyři ohnivzdorné misky (obsah asi 200 ml) vytřete máslem a vysypte krupicovým cukrem. Čerstvé maliny rozmačkejte a prolisujte sítkem. Můžete vmíchat pálenku.
Bílky ušlehejte, přidejte k nim zbytek krupicového cukru a vanilkové cukry a ušlehejte pevný sníh. Malinové pyré lehce přimíchejte do sněhu. Hmotu přendejte do misek, a ty vložte do trouby vyhřáté na 190°C. Pečte 10 - 15 minut, až krém vyskočí a mírně ztuhne.
Ušlehejte pevnou šlehačku. Upečené suflé pocukrujte, ozdobte šlehačkou a ihned podávejte.
Načítám komentáře...