Houbičky v kokosovém mechu
Seznam surovin
- piškotový korpus 1 kus (kupovaný, nebo domácí)
- cukr 200 gramů
- moučka kokosová 200 gramů
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- bílek 2 kusy
- marmeláda 100 gramů
- čokoládová poleva bílá 1 kus (na slepení a ozdobu)
- potravinářské barvivo 1 kus (zelená, žlutá a červená)
Postup přípravy
Bílky rozklepneme do misky, kterou vložíme nad hrnec s horkou vodou a v této vodní lázni ušleháme z bílků tuhý sníh, do kterého za stálého šlehání přidáme cukr. Sníh naplníme do cukrářského sáčku a na plech pokrytý papírem na pečení nastříkáme stejný počet kopečků (hlaviček houbiček) a proužků (nožiček houbiček).
Vložíme je do trouby vyhřáté na 100 - 120°C a zvolna sušíme, dokud nejsou všechny tvary tvrdé. Usušené tvary necháme vychladnout, pak spodní části hlaviček potřeme rozehřátou tmavou čokoládovou polevou a necháme zaschnout. Světlou čokoládovou polevu rozehřejeme, rozdělíme na několik částí a obarvíme je podle vlastní chuti různými barvami. Podle vlastní fantazie jimi ozdobíme hlavičky hub a opět necháme zaschnout. Na závěr k sobě pomocí zbylé čokoládové polevy slepíme nožičky a kloboučky hub a necháme znovu zaschnout.
Piškotový korpus potřeme marmeládou a ušlehanou šlehačkou. Kokos obarvíme na zeleno pomocí žluté a zelené potravinářské barvy rozmíchané v malé trošky vody. Obarveným kokosem (tedy mechem) posypeme šlehačku na piškotovém korpusu a opatrně do ní naaranžujeme připravené houbičky
Načítám komentáře...