Houbičky v kokosovém mechu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílky rozklepneme do misky, kterou vložíme nad hrnec s horkou vodou a v této vodní lázni ušleháme z bílků tuhý sníh, do kterého za stálého šlehání přidáme cukr. Sníh naplníme do cukrářského sáčku a na plech pokrytý papírem na pečení nastříkáme stejný počet kopečků (hlaviček houbiček) a proužků (nožiček houbiček).

Vložíme je do trouby vyhřáté na 100 - 120°C a zvolna sušíme, dokud nejsou všechny tvary tvrdé. Usušené tvary necháme vychladnout, pak spodní části hlaviček potřeme rozehřátou tmavou čokoládovou polevou a necháme zaschnout. Světlou čokoládovou polevu rozehřejeme, rozdělíme na několik částí a obarvíme je podle vlastní chuti různými barvami. Podle vlastní fantazie jimi ozdobíme hlavičky hub a opět necháme zaschnout. Na závěr k sobě pomocí zbylé čokoládové polevy slepíme nožičky a kloboučky hub a necháme znovu zaschnout.

Piškotový korpus potřeme marmeládou a ušlehanou šlehačkou. Kokos obarvíme na zeleno pomocí žluté a zelené potravinářské barvy rozmíchané v malé trošky vody. Obarveným kokosem (tedy mechem) posypeme šlehačku na piškotovém korpusu a opatrně do ní naaranžujeme připravené houbičky

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...