Hříšný čokoládový fondant
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- žloutek 2 kusy
- čokoláda hořká 100 gramů (70%)
- cukr krystal 50 gramů
- máslo 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- máslo 1 plátek (na vymazání)
- kakao 1 dávka (na vysypání)
Postup přípravy
1. Ve vodní lázni pomalu rozpusťte čokoládu a máslo a dobře je promíchejte. Odložte stranou a nechte zchladnout. Šlehejte vejce, žloutky a cukr, dokud nejsou světlé a nadýchané. Poté opatrně vmíchejte do zchladlé čokolády. Přidejte mouku a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
2. Malé formičky na fondant, zapékací misky nebo porcelánové šálky vymažte máslem a důkladně vysypte kakaem. Formičky naplňte těstem asi do poloviny a vložte do trouby předehřáté na 230 °C. Pečte podle velikosti formičky 5 – 7 minut tak, aby střed zůstal tekutý.
3. Hotový fondant opatrně vyklepněte na talíř, podávejte horké s pistáciovou zmrzlinou.
Poznámka k receptu
Velmi efektní dezert, jehož přípravu musíte úzkostlivě tajit. Každého totiž paradoxně zklame, že něco tak božského je ve skutečnosti tak strašně jednoduché.
Načítám komentáře...