Hrnkové košíčky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Vmícháme cukr a těsto spojíme máslem a vodou. Na pomoučeném válu ho dobře propracujeme, rozválíme na plát silný asi 4 mm a obráceným hrnkem z něj vykrájíme kolečka.

Vykrojená kolečka položíme na hrnky obrácené dnem vzhůru a potřené tukem a okraje těsta přehneme dolů. Hrnky postavíme na plech, povrch těsta propícháme vidličkou a pečeme asi 8 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Ještě teplé košíčky opatrně sundáme z hrnků a necháme vychladnout.

Těsně před podáváním naplníme košíčky pudinkem připraveným zastudena podle návodu na obalu z pudinkového prášku a mléka a posypeme je rybízem s angreštem.

Poznámka k receptu

Když košíčky naplníte z části čokoládovým a z části vanilkovým pudinkem, budou vypadat veseleji a také si víc pochutnáte. Jako formu využijte hrnky i při pečení z jiných těst, třeba listového.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...