Hrnkové košíčky
Seznam surovin
- voda 4 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek
- mouka pšeničná hladká (na posypání válu)
- tuk (na vymazání)
- sůl
- máslo 6 lžic (rozpuštěné)
- cukr 4 lžíce
Na náplň:
- ovoce 1 hrnek (směs angreštu a rybízu)
- mléko 1 hrnek
- pudinkový prášek 1 balíček (bez vaření)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Vmícháme cukr a těsto spojíme máslem a vodou. Na pomoučeném válu ho dobře propracujeme, rozválíme na plát silný asi 4 mm a obráceným hrnkem z něj vykrájíme kolečka.
Vykrojená kolečka položíme na hrnky obrácené dnem vzhůru a potřené tukem a okraje těsta přehneme dolů. Hrnky postavíme na plech, povrch těsta propícháme vidličkou a pečeme asi 8 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Ještě teplé košíčky opatrně sundáme z hrnků a necháme vychladnout.
Těsně před podáváním naplníme košíčky pudinkem připraveným zastudena podle návodu na obalu z pudinkového prášku a mléka a posypeme je rybízem s angreštem.
Poznámka k receptu
Když košíčky naplníte z části čokoládovým a z části vanilkovým pudinkem, budou vypadat veseleji a také si víc pochutnáte. Jako formu využijte hrnky i při pečení z jiných těst, třeba listového.
Načítám komentáře...