Jablečno-skořicový krémový dort
Seznam surovin
- piškoty 150 gramů
- máslo 125 gramů
- jablka 2 kusy
- jogurt bílý 300 gramů
- šťáva citronová 3 lžíce
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- sůl 1 špetka
- želatina 1 balení (prášková)
- cukr 75 gramů
- jablečné pyré 200 gramů (např. dětská přesnídávka)
- rozinky 2 lžíce (naložené v rumu)
- sýr krémový 500 gramů (Philadelphia, nebo Lučina)
Postup přípravy
Cukrářské piškoty vložíme do sáčku a rozdrtíme válečkem.
Máslo rozpustíme a smícháme s rozdrcenými piškoty. Hmotu dáme do dortové formy. Sýr, jogurt, citrónovou šťávu, skořici a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem do krému. Želatinu dáme na 10 minut do 150 ml studené vody a pak s cukrem na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.
Ochladíme a vmícháme do krému. Krém naneseme na piškotovou hmotu a 3 hodiny chladíme. Dort ozdobíme nakrájeným jablkem a rozinkami.
Načítám komentáře...