Jablečný dort s piškoty
Seznam surovin
- jablka 800 gramů
- piškoty 1 balení
- voda 3,5 decilitru
- pudinkový prášek vanilkový 2 balení
- skořice 1 kus (celá cca 8 cm)
- cukr 4 lžíce
- smetana na šlehání 2 decilitry (na ozdobu)
Postup přípravy
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. V kastrolu svaříme polovinu vody s cukrem, se štávou z citronu a skořicí. Přidáme nakrájená jablka, promícháme a dusíme doměkka. Ve zbylé vodě rozpustíme pudinkové prášky, vmícháme je do jablek a krátce převaříme.
Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií. Na dno formy rozetřeme tenkou vrstvu jablek, poklademe ji polovinou piškotů a zalijeme další vrstvou jablek. Přidáme druhou polovinu piškotů a zakryjeme zbylými jablky. Jablka na povrchu uhladíme stěrkou a dort zakryjeme fólií.
Naplněnou formu dáme do lednice ztuhnout, nejlépe přes noc. Hotový dort před podáváním můžeme ozdobit dotuha ušlehanou smetanou.
Načítám komentáře...