Jahodová bomba
Seznam surovin
Na 1. vrstvu:
- jahody 100 gramů
- dortové želé červené 1 balíček
- olej (na vymazání formy)
Na 2. vrstvu:
- kukuřičné lupínky 3 hrsti (corn flakes)
- smetana na šlehání 250 gramů
- mléko 2 decilitry
- cukr 50 gramů
- vanilkový lusk 1/2 kusu (nebo vanilkové aroma)
- želatina 10 gramů (prášková)
Na 3. vrstvu:
- kukuřičné lupínky 5 hrstí (corn flakes)
- jahody 350 gramů
- smetana na šlehání 250 gramů
- cukr 100 gramů
- želatina 10 gramů (prášková)
- pistácie (nasekané, na posypání)
Postup přípravy
Začneme první vrstvou. Dno vhodné formy lehce vytřené olejem poklademe plátky z několika jahod. Jahody pomalu zalijeme chladnoucím dortovým želé připraveným podle návodu na obalu. Přidáme plátky ze zbylých jahod a necháme zatuhnout.
Mléko svaříme s cukrem a zrníčky vyškrábanými nožem z podélně rozkrojeného vanilkového lusku, přidáme želatinu rozpuštěnou podle návodu na obalu, promícháme, necháme zchladnout (ne ztuhnout) a vmícháme ušlehanou smetanu. Krém nalijeme do formy na zatuhlé jahodové želé, posypeme ho corn flakes a necháme ztuhnout.
Jahody na třetí vrstvu rozmixujeme s cukrem, třetinu mírně zahřejeme, vmícháme želatinu rozpuštěnou podle návodu na obalu, přidáme ke zbytku jahod a po vychladnutí vmícháme ušlehanou smetanu. Třetí vrstvu nalijeme do formy, zasypeme ji corn flakes a necháme ztuhnout v chladu. Pak dort opatrně vyklopíme a ozdobíme pistáciemi.
Načítám komentáře...