Jahodové dortíky s krémem z mascarpone
Seznam surovin
- jahody 400 gramů
- listové těsto 200 gramů
- mouka (na vál)
- máslo (rozpuštěné, na potření)
Na krém:
- sýr Mascarpone 250 gramů
- vejce 2 kusy
- čokoláda bílá 60 gramů
- cukr 3 lžíce
- mléko 1 decilitr
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžička (maizena)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
V malém kastrůlku smícháme mléko, žloutky a maizenu a za stálého míchání vaříme na středním ohni do zhoustnutí. Směs necháme lehce zchladnout a pak vmícháme nastrouhanou čokoládu. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Přimícháme cukr a vyšleháme dotuha. Sníh lehce promícháme s vlažným krémem, na závěr opatrně vmícháme našlehané mascarpone a krém necháme asi 2 hodiny ztuhnout v chladu.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm a vykrojíme z něj 3 kola o průměru asi 18 cm. Přeložíme je na plech s papírem na pečení, lehce je potřeme rozpuštěným máslem a překryjeme papírem na pečení. Plech okolo kruhů potřeme lehce studenou vodou a pečeme asi 12 minut při 220 °C, dokud těsto nevyběhne. Pak snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme ještě 10 minut.
Po vychladnutí kruhy opatrně rozkrojíme na poloviny a na 4 půlky nastříkáme cukrářským sáčkem pusinky krému. Prostor mezi pusinkami vyplníme nakrájenými jahodami, vždy dva pláty položíme na sebe a zakryjeme je pláty bez náplně, které ozdobíme pusinkou krému a polovinou jahody.
Načítám komentáře...