Jahodový dort s želé
Seznam surovin
- piškotový korpus 1 kus (kulatý, čokoládový)
Na náplň:
- jahody 300 gramů
- smetana na šlehání 300 gramů (rostlinná)
- cukr 100 gramů
Na ozdobení:
- jahody (nakrájené)
- smetana na šlehání
- čokoláda bílá (nasekaná)
Na polevu:
Postup přípravy
Korpus rozkrojíme na dva pláty a spodní díl vložíme do dortové formy (horní díl nepoužijeme).
Jahody na náplň nakrájíme na kousky a rozmixujeme s cukrem na pyré, do kterého zlehka vmícháme rostlinnou smetanu ušlehanou do pevna (ne zcela do tuha). Náplň rozetřeme na korpus ve formě, stěrkou ji rovnoměrně uhladíme a vše necháme ztuhnout v chladu.
Jahody na polevu také nakrájíme, rozmixujeme a osladíme. Želatinu na polevu necháme nabobtnat a pak ji rozpustíme podle návodu na obalu. Vmícháme ji do třetiny rozmixovaných jahod a pak přimícháme i zbylé pyré.
Korpus s náplní přelijeme polevou, necháme ztuhnout a před podáváním dort ozdobíme šlehačkou, jahodami a čokoládou.
Recept na dortový korpus najdete zde.
Načítám komentáře...