Jahodový smetanový dezert
Seznam surovin
- jahody 1 miska
- piškoty 1 balíček (dětské)
- smetana zakysaná 4 kelímky
- smetana na šlehání 2 kelímky
- cukr 8 lžic
- jahody (na ozdobení)
- smetana na šlehání (na ozdobení)
- pistácie (nasekané, na ozdobení)
Postup přípravy
Připravíme si kulatou dortovou rozevírací formu, jejíž dno poklademe dětskými piškoty tak, aby byly těsně vedle sebe a zakrývaly celé dno formy až k okrajům a také stěny formy.
Smetanu ke šlehání, kterou jsme nechali dobře vychladit, ušleháme do tuha. V misce promícháme zakysanou smetanu s cukrem a do tohoto krému vmícháme ušlehanou šlehačku.
Část krému nalijeme opatrně na piškoty ve formě a povrch uhladíme. Hustě ho poklademe plátky jahod, přidáme vrstvu piškotů a vše zalijeme další částí smetanového krému.
Přidáme opět vrstvu jahod a piškotů, které zalijeme zbylým krémem. Povrch uhladíme a dezert necháme 24 hodin ztuhnout v chladničce.
Před podáváním formu opatrně otevřeme a dezert ozdobíme šlehačkou, jahodami a nasekanými pistáciemi.
Poznámka k receptu
Nemáte-li čerstvé jahody, použijte jiné ovoce, například maliny, meruňky nebo broskve. A pokud nemáte toto ovoce v čerstvém stavu, připravte sladký dezert z pevnějšího kompotovaného ovoce, které necháte předem dobře odkapat.
Načítám komentáře...