Jogurtová srdíčka s ovocem
Seznam surovin
- piškotový korpus 1 kus (světlý, nejlépe obdélníkový)
- ovoce drobné 700 gramů (maliny, rybíz, jahody...)
- marcipán 500 gramů (marcipánová hmota, tmavě růžová)
- jogurt bílý 400 gramů (hustý)
- cukr 150 gramů
- smetana na šlehání 150 gramů
- tvaroh měkký 100 gramů
- želatina 8 plátků
- cukr moučkový (na vál)
Postup přípravy
Z ovoce oddělíme čtvrtinu (hezčí kousky na ozdobení) a zbylé tři čtvrtiny ovoce rozmačkáme s 50 g cukru. Želatinu namočíme asi na 5 minut do studené vody, necháme ji změknout a pak pomalu zahřejeme, až se zcela rozpustí (nesmíme ji vařit). Jogurt důkladně rozmícháme s tvarohem a zbylým cukrem. Rozpuštěnou želatinu promícháme nejprve s malou částí jogurtové hmoty a pak ji vmícháme do zbylé jogurtové hmoty, do které na závěr vmícháme rozmačkané oslazené ovoce.
Marcipánovou hmotu rozválíme na válu poprášeném moučkovým cukrem na plát, do kterého můžeme ještě pomocí formiček obtisknout ozdobné ornamenty. Pak plát nakrájíme na širší pruhy a vyložíme jimi strany formiček ve tvaru srdíček. Z piškotového korpusu vykrojíme srdíčka o stejné velikosti, jako jsou formičky, a vmáčkneme je na dno formiček. Doplníme je připravenou ovocnou hmotou a necháme v chladu ztuhnout.
Smetanu ušleháme dotuha (můžeme použít ztužovač šlehačky, aby lépe držela) a naplníme ji do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Ztuhlé dortíky opatrně vyjmeme z formiček, ozdobně na ně nastříkáme šlehačku a dozdobíme je zbylou třetinou ovoce.
Recept na dortový korpus najdete zde.
Poznámka k receptu
Pokud neseženete růžový marcipán, použijte bílý a obarvěte ho. Červenou potravinářskou barvu v prášku rozmíchejte v trošce vody a směs dobře propracujte s marcipánem.
Načítám komentáře...