Jogurtové dortíky se šlehačkou a jahodami
Seznam surovin
- smetana na šlehání 250 gramů
- jogurt bílý 125 gramů
- jahody 100 gramů
- cukr moučkový 70 gramů
- želatina 10 gramů (prášková)
- vanilková esence (několik kapek)
- olej (na vymazání formiček)
- cukr moučkový (na vysypání formiček)
Na doplnění:
- jahody 150 gramů
- cukr 40 gramů
- smetana na šlehání
Postup přípravy
Malé kulaté formičky vymažeme olejem a vysypeme cukrem a po jejich obvodu nalepíme plátky jahod.
Želatinu namočíme do studené vody, necháme ji nabobtnat a pak opatrně rozpustíme v mikrovlnné troubě. Jogurt smícháme s cukrem a vanilkovou esencí, vmícháme rozpuštěnou želatinu a na závěr zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.
Připravené formičky naplníme do poloviny jogurtovou hmotou, do středu vložíme zbylé jahody a zalijeme je zbylou jogurtovou hmotou.
Povrch uhladíme, dortíčky necháme ztuhnout v chladu a před podáváním je opatrně vyjmeme z formiček, rozkrojíme na půlky a podáváme se šlehačkou a rozmačkanými jahodami s cukrem.
Načítám komentáře...