Karamelové košíčky v bílé čokoládě
Seznam surovin
- cukr krupice 100 gramů
- čokoláda bílá 100 gramů
- smetana na šlehání 100 gramů
- ořechy lískové 100 gramů (nasekané a opražené)
Postup přípravy
Připravte si papírové košíčky. Oříšky nasekejte nahrubo, opražte a nechte vychladnout.
Bílou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a štětečkem ji natřete na dno i stěny košíčků. Nechte ztuhnout a ještě dvakrát až třikrát zopakujte, dokud není vrstva dostatečně silná. Potom papírové košíčky opatrně
sloupněte.
Cukr nechte v kastrolku se silným dnem rozpustit na karamel. Smetanu zahřejte k bodu varu a vlijte ji do karamelu. Za stálého míchání krátce povařte, nechte vychladnout a uložte do chladu.
Vychlazeným krémem naplňte čokoládové košíčky a posypte oříšky.
Načítám komentáře...